آموزش مرحله به مرحله آشپزی و طرز تهیه کالباس خانگی
سینه مرغ: ۲ عدد
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
آرد ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: یک بوته کوچک
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
پودر زنجبیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
هویج: ۲ عدد
قارچ: ۴ عدد
روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
آموزش مرحله به مرحله آشپزی و طرز تهیه کالباس با مرغ
۱- ابتدا هویج را ریز خرد کنید و بپزید، قارچ را نیز ریز خرد کرده و بخارپز کنید.
۲- سینه مرغ را به همراه سیر سه بار چرخ کنید تا کاملا ریز شود.
۳- آرد ذرت را با مواد خشک الک کرده و به مرغ اضافه کنید و خوب ورز دهید.
۴- سپس روغن و زرده تخم مرغ را به مواد گوشتی افزوده و خوب ورز دهید تا خمیر یکدست و نرمی به دست آید.
۵- هویج و قارچ پخته را به خمیر اضافه کرده و سعی کنید به همه قسمت های خمیر پخش شود.
۶- خمیر را به صورت استوانه ای به قطر ۱۰ سانتی متر داخل کیسه فریزر بگذارید و فشرده رول کنید.
۷- دو سر کیسه را محکم بسته و حدود ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید.
۸- سپس کالباس را به مدت یک ساعت و نیم بخار پز کنید و بعد از خنک شدن دوباره داخل یخچال بگذارید.
۹- بعد از اینکه کالباس خنک شد، با یک کارد تیز آن را به صورت حلقه ای برش داده و استفاده کنید.
* با توجه به بی کیفیت بودن برخی از کالباس و سوسیس های شرکتی ، بهتر است این محصولات را به صورت خانگی تهیه و در انواع غذاها استفاده کنید.
(روش دوم)
گوشت مرغ(ران ، سینه ،فیله): نیم کیلو (برای ۱۲۰۰ گرم همه مواد را دو برابر می کنیم )
تخم مرغ: ۱ عدد
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
پودر سویا: ۱/۲ پیمانه
پودر نشاسته: ۱/۲ پیمانه
سیر: ۴ حبه
آب سرد: به مقدار کم
آرد گندم: ۱/۲ پیمانه
پودر پیاز: ۲ قاشق غذاخوری (پیاز را رنده کرده و آبش را گرفته تفاله اش را به مواد اضافه میکنیم )
(برای ۱۲۰۰ گرم همه مواد را دوبرابر میکنیم )
پودر سیر : ۱ قاشق مرباخوری
شیر خشک قنادی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق مرباخوری
فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق مرباخوری
آویشن: ۱/۲ قاشق مرباخوری
هل: ۱/۲ قاشق مرباخوری
دارچین: ۱/۲ قاشق مرباخوری
تخم خردل: ۱/۲ قاشق چایخوری
ریشه جوز هندی: ۱/۲ قاشق چایخوری
میخک: ۱ عدد
زنجبیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
زردچوبه : ۱/۲ قاشق چایخوری
۱- ابتدا مواد را می کوبیم تا کمی له شود، بعد داخل چرخ گوشت چرخ می
کنیم و بعد ۳ بار الک می کنیم، هیچ زبری نباید داشته باشد و مانند آرد نرم
باشد وگرنه زیر دندان می آید و خوشایند نیست .
۲- گوشت رو سه بار با دنده ریز چرخ گوشت چرخ می کنیم ، سپس همزمان با ورز دادن و به مرور بقیه مواد را کم کم به آن اضافه می کنیم د
۳- ادویه را که از الک رد کرده ایم را کم کم به مخلوط گوشت اضافه می کنیم،
وقتی تمام مواد حل شد باید حدود یک ربع تا نیم ساعت مواد را خوب ورز بدهیم
تا گوشت انسجام پیدا کند.
۴- رول (کاغذ مخصوص سوسیس ) را به سر مخصوص سوسیس چرخ گوشت زده و با یک نخ
محکم می بندیم و به چرخ گوشت می زنیم و مواد را از چرخ میزنیم تا به حالت
سوسیسی در کاغذ بیاید .
۵- همزمان با خارج شدن مواد از چرخ گوشت، باید دست زیر مواد گذاشت تا نشکند و هوا داخل آن نرود.
۶- وقتی که گوشت ها کاملا از چرخ گوشت خارج شد، با نخ محکم سوسیس ها را در هر سایزی که می خواهید اندازه زده و نخ پیچ کنید.
۷- سپس داخل بخار پز بگذارید ، در صورت تمایل می توانید از قابلمه بزرگ
استفاده کنید. بگذارید تا آبش جوش بیاید، سپس آبکش فلزی را روی آن گذاشته و
سوسی ها را روی آن بچینید و در قابلمه را بگذارید.
۸- به مدت نیم ساعت بخارپز کنید و بعد از سرد شدن داخل یخچال گذاشته و فریز کنید.
/ چف آرتیست و ستاره
آموزش مرحله به مرحله آشپزی و طرز تهیه خورش کرفس خوشمزه
گوشت خورشتی یا گوشت مرغ: نیم کیلو
ساقه کرفس: ۲ عدد
برگ کرفس: ۱۰۰ گرم
جعفری: ۷۰ گرم
نعناع: ۲۰ گرم
سیر: ۲ حبه
پیاز: ۱ عدد بزرگ
آبغوره : به مقدار لازم
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
آب جوش: ۳ لیوان
۱- ابتدا ساقه های کرفس را شسته و در اندازه های ۲ سانتی خرد کنید.
۲- سپس ساقه های کرفس را داخل روغن داغ قابلمه ریخته و در آن را بگذارید و
به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا بپزد. سپس در قابلمه را بردارید. وقتی کرفس ها
آماده شد به شکل زیر می شود.
۳- برگ های کرفس را خرد کنید (مطابق شکل) و تقریبا نصف مقدار برگ کرفس ، جعفری خرد کنید، و نصف جعفری هم نعناع خرد کنید.
۴- سپس سبزی را داخل روغن تفت دهید.
۵- حالا گوشت را به همراه مقدار کمی پیاز داغ از قبل آماده شده و چند حبه سیر داخل قابلمه جداگانه ای بریزید، در آن را بگذارید و روی شعله گاز قرار دهید تا آب پس دهد و نیم پز شود.
۶-
در این حین پیاز را خرد کرده و داخل روغن داغ بریزید و تفت دهید تا پیاز
داغ آماده شود.سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و مواد را با گوشت نیم پز
مخلوط کنید، حبه های سیر را از خورش خارج کرده و به اندازه ۳ لیوان آب جوش
به آن اضافه کنید.
۷- نمک خورش کرفس را میزان کرده و حدود یک ساعت بعد سبزی و ساقه های سرخ شده و آبغوره را اضافه کنید.
۸- سپس در قابلمه را گذاشته و بگذارید با شعله کم ، آرام آرام بپزد و جا بیفتد.
این مواد برای ۴ نفر کافیست.
در برخی مناطق ، به خورش کرفس لوبیا چیتی نیز اضافه می کنند، اگر شما نیز به این کار تمایل دارید، ابتدا ۳۰ گرم لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید سپس به طور جداگانه بپزید. هنگام اضافه کردن سبزی به خورش کرفس ، لوبیا چیتی پخته شده را نیز به آن اضافه کنید.
آموزش مرحله به مرحله آشپزی و طرز تهیه خورش کرفس مجلسی
نکته
۱: خورش کرفس را به دو شیوه می توان تهیه کرد، روش اول که در بالا توضیح
داده شد روش آب پز است، اما در روش دوم گوشت را به همراه پیاز داغ سرخ می
کنند.
نکته ۲: برخی دوست دارند خورش کرفس با رب گوجه درست کنند ، می توانید به پیاز داغ مقداری رب افزوده و تفت دهید.
نکته ۲: در برخی مناطق ایران داخل خورش کرفس مانند خورش قرمه سبزی از لوبیا استفاده می کنند.
نکته ۳: دقت کنید اضافه ریختن نعناع باعث تلخ شدن خورشت کرفس می شود.
نکته ۴: برای لعاب انداختن خورش کرفس می توانید تعدادی از لوله های توخال کرفس را نیز با سبزی مخلوط و با سبزی خردکنی خرد کنید.
نکته ۵: سبزی این غذا باید از سبزی قرمه سبزی کمی درشت تر باشد.
نکته ۶: سبزی باید خشک خشک باشد سپس خرد شود.
نکته ۷: در برخی نقاط ایران از سبزی قرمه به جای نعناع و جعفری استفاده می کنند.
آموزش مرحله به مرحله ترشیجات و طرز تهیه ترشی مخلوط گل کلم
گلم کلم: ۱ عدد
ساقه کرفس: ۱ دسته
هویج: نیم کیلو
سرکه: به مقدار لازم
سیب ترشی: نیم کیلو
فلفل سبز: ۵ عدد
نمک : به مقدار لازم
پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری
پودر موسیر: ۲ قاشق مرباخوری
۱- ابتدا گل کلم را خوب شسته و در آبکش قرار دهید تا آب آن برود ، سپس آن را خرد کنید.
۲- سپس سیب ، کرفس و هویج را شسته و بگذارید تا آب آن برود. سر سیب ها را گرفته و دو قسمت کنید و هسته هایش را جدا کنید.
۳- سپس سیب را خرد کنید. اندازه برش به دلخواه خودتان است اما اگر ریزتر باشد ، ترشی مخلوط سریع تر آماده خواهد شد.
۴- هویج و ساقه کرفس را به صورت حلقه ای خرد کنید.
۵- ادویه ترشی ، پودر سیر و موسیر و گلپر و نمک را با هم مخلوط کنید.
۶- مواد آماده شده را به صورت لای به لای داخل شیشه ترشی بریزید ( لایه سبزیجات ، لایه ادویه جات)
۷- سپس به مقدار کافی سرکه روی مواد بریزید به گونه ای که روی سبزیحات را بگیرد و در آن را محکم ببندید.
۸- بعد از گذشت چند روز به ترشی مخلوط سر بزنید و اگر سرکه پایین رفته بود، باز هم روی آن سرکه بریزید.
می توانید در ترشی مخلوط از بادمجان نیز استفاده کنید، در این صورت بعد از خرد کردن بادمجان ( می توانید با پوست خرد کنید) برای از بین رفتن طعم تلخ بادمجان، آن ها را در سرکه جوشانده و سپس سرکه را دور بریزید. دقت شود جوشاندن در حد یکی دو جوش باشد و بادمجان ها له نشوند. سپس بادمجان ها را چندین ساعت در آبکش قرار دهید تا آبشان کشیده شود و به مواد ترشی مخلوط اضافه کنید.
آموزش مرحله به مرحله ترشیجات و طرز تهیه ترشی بندری جنوب
گل کلم: ۱ کیلو
خیار: ۳ عدد
هویج: ۳ عدد
تمبر هندی: ۱ بسته
رب انار ترش: ۱ لیوان
موسیر: به مقدار لازم
کرفس: ۳ شاخه
سیب زمینی ترشی: نیم کیلو
فلفل سبز: به مقدار لازم
گوجه فرنگی: ۵ عدد
سبزی معطر و ادویه ترشی: به مقدار لازم
۱- ابتدا تمبر هندی را در داخل ظرفی قرار داده و مقداری سرکه روی آن بریزید. سپس هسته های تمبر هندی را جدا کنید و مخلوط را هم بزنید.
۲- فلفل سبز را خوب شسته و در آب جوش بریزید و با مقداری نمک بپزید تا پوست آن نرم شود.
۳- هویج ، سیب زمینی، گوجه فرنگی و کرفس را خرد کنید.
۴- خیار را با پوست خرد کرده و مقداری نمک روی آن بپاشید و یکی دوساعت بگذارید بماند و آب آن خارج شود.
۴- موسیرها را از چند ساعت قبل در آب خیس دهید ، سپس شسته و پوست آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.
۵- گل کلم را خرد کنید.
۶- همه مواد خرد شده را با هم مخلوط کرده ، سپس سبزی معطر و ادویه جات به صورت میکس اضافه کنید.
۷- رب انار را به با تمبرهندی رقیق شده با سرکه مخلوط کرده و آن را به ظرف مخلوط ترشی بندری اضافه کنید.
۸- سرکه و مقدار لازم نمک به ترشی بندری بیفزایید طوری که سرکه روی ترشی را بپوشاند.
در ترشی بندری نیز مانند سایر ترشی ها از ادویه جاتی مانند پودر گلپر ، دارچین ، فلفل سیاه ، پودر رازیانه ، سیاه دانه ، جوز رنده شده استفاده می شود.
مقدار این ادویه جات به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد. نکته ای که باید دقت شود این است که به دلیل تیره شدن رنگ ترشی ، بهتر است ادویه ترشی را هنگام مصرف یا کمی قبل از مصرف به آن اضافه کرد زیرا ادویه جات می تواند باعث تیرگی و کاهش ماندگاری ترشی شود.
ادویه اصلی ترشی بندری شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه می باشد.
سبزی ترشی شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، شوید و نعناع است. نسبت مرزه به بقیه مواد کمی کمتر باشد بهتر است.